Güncel, Faydalı ve Farklı Bilgiler Rehberi
Sponsorlu Bağlantılar

Android Telefon Rehberinden Numaralar Kendiliğinden Silinir Mi? Silinen Rehber Nasıl Geri Getirilir?

Son yılların en gelişmiş cihazları olan akıllı telefonlar yaşanan olumsuz durumlarda bazı zamanlar acaba bu cihazlar o kadar da akıllı değil mi diye düşündürebilir. Lakin hemen belirtelim ki yaşanan aksaklıkların pek çoğu kullanıcı kaynaklıdır. Kullanım esnasında yapılan küçük hatalar çoğu zaman rehberin silindiği izlenimini vermekte. Bu gibi durumlarda yapılan hatayı gidermek rehberinize yeniden erişebilmenizi sağlayacaktır.

Örneğin android telefon kullanıcılarının en sık yaşadığı ve şikayet ettiği konuların başında telefon rehberlerinde bulunan kişilerin kendiliğinden kaybolması sorunu geliyor. Bu sorunun asıl sebebi android telefon kullanıcılarının bilgi eksikliğinden ve kullanım hatasından kaynaklanmakta.

Bilindiği üzere android telefonlarda gmail (google mail) kullanımı zorunlu. Zira kullanılmadığı taktirde google play dahil android telefonun hemen hemen hiçbir özelliğini kullanmak mümkün olamamakta. Bu sebeple android telefonların ilk kurulumu esnasında telefona tanımlanan gmail hesabı önem arzediyor.

Uzun süre formatlanmayan telefonlarda kullanılan gmail hesapları zaman içerisinde unutulabiliyor. Telefon kurulumu esnasında sistem tarafından kullanıcıdan gmail hesabını girmesi istendiğinde gmail hesabının hatırlanamaması sıkıntının ilk adımı olarak karşımıza çıkıyor. Kurulum ile birlikte telefon hafızasındaki tüm rehber bilgileri (kişiler) silindiği için gmail hesabının şifresinin veya hesabın kendisinin hatırlanmaması büyük kayıpla sonuçlanabiliyor. Uzun süre kullanılan gmail hesabı kişinin telefonu ile sekronize çalıştığından hesabın unutulması ile birlikte telefon kişi rehberi de tamamen kullanılamaz hale geliyor. Bu sebeple kullanıcının gmail hesabını unutmamak için başka yere kaydetme de dahil kendi önlemini mutlaka alması gerekir. 

Kullanıcıların sıklıkla gündeme getirdiği başka bir durum ise telefona kaydedilen rehberdeki kişilerin zaman içerisinde kendiliğinden silinmesi yada kaybolması. Bu durumun birkaç farklı açıklaması mevcut. Öncelikle telefonda birden fazla gmail hesabı kullanılması halinde hesapların tümünün otomatik senkronizasyonunun açık olması gerekiyor. Birden fazla google hesabı kullanılan cihazlarda kişiler kaydedilirken de hangi hesaba kaydedildiğine dikkat etmek büyük önem arzediyor.

Android cihazlarda rehberdeki kişilerin kendiliğinden silinmesi mümkün değil. Ancak kullanılan gmail hesabının senkronize edilmemesi yahut kişilerin kayıtlı bulunduğu gmail hesabının telefondan kaldırılması halinde telefon rehberinde gmail hesabındaki kişilere erişim ortadan kalktığı için kişiler silinmiş gibi bir izlenim oluşuyor. Bu durum tamamen kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmakta. Böyle bir durumda kaldırılan gmail hesabının telefona yeniden tanımlanması ve senkronizasyonun tekrar açılması sorunu çözecektir.

Siz de sıklıkla android cihazınızın rehberindeki kişilerin silindiğini düşünüyorsanız kullandığınız gmail hesabını mutlaka kontrol edin. Zira bu tarz problemlerin ana kaynağı kullanılan gmail hesabında yapılan değişikliklerden kaynaklanmakta. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir